Of het nu koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen, kinderen, ouderen, mensen van diverse nationaliteiten, directeuren of mensen met een handicap zijn, Suzan schildert met passie en ziel de essentie van de mens en gebruikt techniek, kleur en toets om de persoonlijkheid van een mens tot uiting te brengen.

Voordat zij gevraagd werd om koninklijke portretten te schilderen van Koningin Beatrix, Juliana, Wilhelmina begon ze, nadat ze was afgestudeerd, met pastelportretten te maken van ouderen in een bejaardentehuis. Vele honderden schetsen later had ze haar eerste expositie in Galerie Arti-Shock in Rijswijk, waar ze meteen bijna alles verkocht. Zelf zegt ze dat ieder mens mooi is, wat zegt u als ze u vraagt: Wie bent u? Wat vind u het belangrijkste of het mooiste wat u in uw leven heeft gedaan, dan opent iemand z’n hart en vertelt met passie wie hij/zij is.

Het gezicht licht op er is geen starende blik die je al snel bij poseren krijgt en het is makkelijk om dan een portret te schetsen, vertelt Suzan. Later wordt het portret uitgewerkt in olieverf op linnen en krijgt meer vorm en kleur, het portret groeit.

“Ieder mens is anders en heeft z’n eigen kleur, heel mooi om te mogen schilderen, de interactie en het vertrouwen wederzijds, allemaal belangrijk om tot een portret te komen dat karakter uitstraalt. Het maakt niet uit of het een Koning is of een kind, status verdwijnt als je je concentreert op een gezicht, die mens” zegt Suzan. Bijzonder was het wel dat zowel Koningin Beatrix, als meer recent Koning Willem-Alexander voor haar hebben geposeerd, een kroon op haar werk als portretschilder.